Recepten

 

Bekijk hier de recepten van Harry’s Notenbar!

 

schijf van 5

 

 

 

 

 

 

energiek met noten07042016

 

 

 

 

 

 

Rissoto met hazelnoten07042016

 

 

 

 

 

kerst tulband cake met noten07042016_0001

 

 

 

 

 

156496_flyer_juni_2015-2

dadels met cocos

 

 


 

 

 

 

 

Scan_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scan_03

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept Indiase zalm met cashewnoten

Recept voor zalm met cashewnoten
Recept voor zalm met cashewnoten

Recept voor gegrilde zalm met Indiase invloeden, geserveerd met een yoghurtsaus metcashewnoten, citroen, komijn en koriander.

Cashew-zalm-300x300

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten (Maak je persoonlijke boodschappenlijst):

125ml magere yoghurt
3 lente-uitjes, gesneden, het groene en witte deel gescheiden
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen komijn
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1/4 kopje (50 gram) gedroogde abrikozen, gehakt
1 eetlepel verse gember, geschild en fijngehakt
300ml water
250g volkoren couscous
500 gram zalmfilet, bij voorkeur wilde zalm (zie tips), in 4 porties gesneden
2 eetlepels geroosterde cashewnoten (zie tips)
Voorbereiding

Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur en plaats het ingevette rooster in de bovenste derde van de oven.
Meng de yoghurt, de groene partjes van de lente-ui, citroensap, koriander, komijn, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper in een middelgrote kom. Laat even intrekken.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de abrikozen, gember, de witte partjes van de lente-ui en 1/4 theelepel zout. Bak ze al roerend tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten.

Voeg het water toe en breng aan de kook op hoog vuur.

Voeg de couscous al roerend toe. Haal van het vuur met het deksel erop en laat het staan ​​totdat het vocht is geabsorbeerd, ongeveer 5 minuten. Maak de couscous weer losjes met een vork.
In de tussentijd kun je de zalm inwrijven met de resterende 1/4 theelepels zout en peper.

Grill of braad de zalm tot ze bruin beginnen te worden en net gaar zijn, ongeveer 3 minuten per zijde is genoeg.

Serveer met de couscous, overgoten met de yoghurtsaus en de cashewnoten.

Tips:

Wild gevangen zalm uit de Stille Oceaan (Alaska) is duurzamer gevangen en bovendien veel lekkerder en minder vet dan gekweekte zalm. Om de huid van een zalmfilet te verwijderen leg je de filet op een schone snijplank met huid naar beneden. Je begint bij de staart, laat het blad van een lang, scherp mes tussen het vlees en de huid glijden, en hou de huid stevig vast met je andere hand. Duw het mes voorzichtig naar voren onder een hoek van 30°, waardoor je de filet van de huid haalt zonder een van de twee door te snijden.
Om de gehakte cashewnoten te roosteren, bak je ze in een kleine droge koekenpan op matig laag vuur, onder voortdurend roeren, tot je ze begint te ruiken en ze lichtbruin worden, 2 tot 4 minuten.

 


Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Totale tijd: 40 minuten

recept-kip-amandelen-gedroogde_pruimen-300x200

Ingrediënten

een hele kip of 4 losse drumsticks
400 gram kikkererwten, liefst ongezouten (vers is het beste, maar dan moeten ze nog gekookt worden en kost dus meer tijd)
250 gram gedroogde pruimen
100 gram geroosterde amandelen
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
2 uien, fijngehakt
1/2 theelepel kaneel
2 eetlepels honing
een snufje nootmuskaat
1 dosis saffraan
1 klein kaneelstokje
Een scheutje olijfolie
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel zout
Voorbereiding

Laat de pruimen 2 uur wellen in water.
Als je verse (dus gedroogde) kikkererwten gebruikt, kook deze dan gaar.
Rooster de amandelen volgens de instructie via de link
Bereiding

Snij de kip in porties en bak deze aan in een braadpan, samen met de saffraan, de fijngehakte uien en het kaneelstokje. Als de buitenkant aangebakken is voeg je een glaasje water toe. Leg vervolgens de deksel op de pan, zet het vuur iets lager en laat de kip garen. Draai de stukken wel regelmatig om.

Als de kip gaar is, haal hem dan uit de pan en leg de stukken opzij op een bord. Spoel de pruimen af onder de kraan en voeg ze toe aan de overgebleven jus in de pan. Laat
op zacht vuur doorgaren. Voeg na een kwartiertje de honing, de kaneel en de nootmuskaat toe en laat het nog een klein beetje indampen. Voeg vlak voor het opdienen ook de kikkererwten toe om deze de smaak te laten absorberen, en de stukken kip om ze op te warmen.